ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κοτόπουλο γεμιστό με σελινόριζα, λουκάνικο, συκωτάκια, κάστανα και κουκουνάρι

Κοτόπουλο γεμιστό με σελινόριζα, λουκάνικο, συκωτάκια, κάστανα και κουκουνάρι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

κοτόπουλο 2-3 κιλά
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε μικρά κυβάκια
250 γρ λουκάνικο
200 γρ συκωτάκια της κότας ψιλοκομμένα
1 φλ. μαυροδάφνη
3 φλ. ψωμί πολύσπορο κομμένο σε κύβους και ξεραμένο στο φούρνο
2 φλ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
1/2 φλ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
2 κ.γ. θυμαρι
2 κ.γ. δενδρολίβανο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
100 γρ βούτυρο
1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
αλάτι & πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά και στεγνώνουνε το κοτόπουλο. Τραβάμε την πέτσα από το στήθος να σηκωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Περνάμε ανάμεσα στην πέτσα και το στήθος το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το δενδρολίβανο στο κοτόπουλο.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν και σβήνουμε με το κρασί. Βράζουμε για 2 λεπτά και μεταφέρουμε σε μπωλ. Με το υπόλοιπο λάδι σωτάρουμε τη σελινόριζα μέχρι να ροδίσει και τη μεταφέρουμε στο μπωλ. Αφαιρούμε το περίβλημα από το λουκάνικο, το λιώνουμε και το σωταρουμε κ αυτό στο τηγάνι. Έπειτα το προσθέτουμε κ αυτό στο μπωλ με τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το ψωμί, τα κάστανα, το θυμαρι, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το ξύσμα πορτοκάλι και το κουκουνάρι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Γεμίζουμε το κοτόπουλο με το μείγμα και κλείνουμε ραβοντας ή κλείνουμε χρησιμοποιώντας το μισό πορτοκάλι. Βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι και λίγο λάδι. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180C για περίπου μιάμιση ώρα. Οταν είναι έτοιμο, ξεσκεπάσουμε και ψήνουμε 20 λεπτά ακόμα μέχρι να ροδίσει.

ΔΕΙΤΕ

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ