ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κοτόπουλο σε κρουστά αλατιού με κάρδαμο, δεντρολίβανο και λεμόνι

Κοτόπουλο σε κρουστά αλατιού με κάρδαμο, δεντρολίβανο και λεμόνι
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
  • 3 κιλά χοντρό αλάτι
  • 1 κοτόπουλο ολόκληρο
  • 4 κουταλιές σπόρους κάρδαμο
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτάλια χοντροκομμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 1 ποτήρι κρασί λευκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατέψετε το αλάτι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το κρασί.
  • Ανακατέψετε το λάδι με το δεντρολίβανο και αλειψτε το κοτόπουλο με το λάδι. Γεμίστε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα λεμόνια που περίσσεψαν.
  • Πάρτε ένα μεγάλο ταψί, στρώσετε ένα φύλλο λαδόκολλας. Απλώστε επάνω στη λαδόκολλα το 1/3 του αλατιού και ακουμπήστε επάνω το κοτόπουλο. Έπειτα τυλίξτε με το υπόλοιπο αλάτι γύρω γύρω όλο το κοτόπουλο.
  • Βάλτε το στο φούρνο και ψήστε για 2 ώρες. Οταν είναι έτοιμο, βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κάτσει για 10 λεπτα. Αφαιρέστε το αλάτι με την πέτσα.
  • Σερβίρετε με σαλάτα κ μικρές πατάτες.
ΔΕΙΤΕ

ΑΛΛΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ