ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΕΣ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κοτόπουλο γεμιστό με σελινόριζα, λουκάνικο, συκωτάκια, κάστανα και κουκουνάρι

Πλένουμε καλά και στεγνώνουνε το κοτόπουλο. Τραβάμε την πέτσα από το στήθος να σηκωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Περνάμε ανάμεσα στην πέτσα και το στήθος το βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και τρίβουμε το δενδρολίβανο στο κοτόπουλο. Ετοιμάζουμε τη γέμιση σε ένα μεγάλο τηγάνι. Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα συκωτάκια μέχρι να ροδίσουν και ...

Ρολό κοτόπουλο με γλάσο ροδιού και πλιγούρι Χριστουγεννιάτικο

Ρολό Κοτόπουλο Κόβουμε τα ρόδια στη μέση και τα στιβουμε σε ένα λεμονοστιφτη και κρατάμε μερικά σπόρια για ντεκόρ. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το χυμό με το μέλι και τη σόγια μέχρι να συμπυκνωθεί ο χυμος και να στέκεται στο πίσω μερος από ένα κουτάλι.Ανακατεύουμε το σουμακ με το αλάτι, το πιπερι και το ξύσμα λεμονιού και τρίβουμε με αυτό το κοτόπουλο. Ψήνουμε ...

Ψητές γλασαρισμενες φτερούγες με μέλι και σόγια

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200C.Αλατοπιπερώνετε τις φτερούγες , τοποθετήστε τις σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ραντίσετε με το λάδι. Ψήστε περίπου για 20 λεπτα.Ετοιμάστε το γλάσου ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί. Βγάλτε τις φτερουγες από τον φούρνο και ρίξτε το γλάσου ομοιόμορφα στο ταψί. Ψήστε για ακόμα 15 λεπτα.Συνοδεύστε τις φτερουγες με αρωματικό ρύζι basmati.

Κοτόπουλο σε κρουστά αλατιού με κάρδαμο, δεντρολίβανο και λεμόνι

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C. Σε ένα μπολ ανακατέψετε το αλάτι, τα αυγά, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το κρασί.Ανακατέψετε το λάδι με το δεντρολίβανο και αλειψτε το κοτόπουλο με το λάδι. Γεμίστε την κοιλιά του κοτόπουλου με τα λεμόνια που περίσσεψαν.Πάρτε ένα μεγάλο ταψί, στρώσετε ένα φύλλο λαδόκολλας. Απλώστε επάνω στη λαδόκολλα το 1/3 του αλατιού και ακουμπήστε επάνω το κοτόπουλο. ...

Κοτόπουλο Cacciatore

Σωτάρετε στο ελαιόλαδο τα μπούτια κοτόπουλο και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο.Έπειτα τον πελτέ, το θυμάρι και το φασκόμηλο.Σβήστε με το κρασί και το ξύδι. Μόλις εξατμιστούν, βάλτε 3 φλυτζανια ζεστό νερό και αλατοπιπερώνετε.Κλείστε το καπάκι της κατσαρόλας και μαγειρεύετε το φαγητό για περίπου 50 λεπτά.Σερβίρετε με ρύζι μακρύκοκκο ή ...

Λιγκουίνι Αλφρέντο με φιλέτο κοτόπουλο, παρμεζάνα και μανιτάρια

Σε ένα φαρδύ τηγάνι σωταρουμε τα μανιτάρια. Αποσύρουμε και προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σκόρδο. Αφού πάρουν χρώματα, σβήνουμε με το ζωμό. Συμπληρώνουμε την κρέμα γαλακτος και τα σωταρισμενα μανιτάρια.Παράλληλα βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγιες της συσκευασίας. Οταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στη σάλτσα και ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν όλα μαζί.Σερβίρουμε με παρμεζάνα ...

Συκωτάκια κότας με σύγκλινο Μάνης και καραμελωμένα κοκκάρια

Καθαρίστε τα συκωτακια και ζεστάνετε ένα φαρδύ τηγάνι.Σωτάρετε τα συκωτάκια στο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνετε και προσθέστε τα κρεμμυδάκια.Έπειτα προσθέστε και το σύγκλινο Μάνης και μετά το σκόρδο.Σβήστε με το βαλσάμικο. Στη συνέχεια βάλτε τη σόγια και το χυμό πορτοκαλί. Αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί για 15 λεπτά. Στο τέλος προσθέστε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τη ρίγανη. Σερβίρετε με πουρέ.

Κοτόπουλο στήθος με πολύχρωμες πιπεριές,πάπρικα γιαούρτι και δυόσμο

Σε ένα βαθύ τηγάνι σωταρουμε τα στήθη και από τις δυο μεριές.Πρόσθετουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Σβήνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί και προσθέτουμε το χυμό ντοματας.Αλατοπιπερωνουμε, σκεπάζουμε το τηγάνι και μαγειρεύουμε 45 λεπτά.Αφού είναι έτοιμο το κρέας, προσθέτουμε πάπρικα και δυόσμο, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς. Παίρνουμε υγρά από το ...